herfst-bos-wandelen-met-je-hond

2 minuten leestijd

Zo genieten jij en je hond optimaal van de herfst – 5 tips

De herfst, een seizoen vol knusheid en gezelligheid voor sommigen, terwijl anderen juist genieten van de frisse buitenlucht en de prachtige natuur. Wat jou voorkeur ook is, wij hebben een aantal waardevolle tips om ervoor te zorgen dat jij en je harige vriend volop van dit seizoen kunnen genieten.

1. Blijf actief, zelfs in de kou

Hoewel de kou misschien niet altijd uitnodigt om een stevige wandeling te maken, is het voor je hond van essentieel belang om in beweging te blijven. Regelmatige lichaamsbeweging is niet alleen goed voor de fysieke gezondheid van je hond, maar het heeft ook een positieve invloed op de mentale gesteldheid. Dit vermindert namelijk de stress, en werkt positief op zijn of haar humeur. Frisse lucht en natuur zijn even belangrijk voor jou als voor je viervoeter. Zet dus een stap buiten en ga samen op avontuur, zelfs als het wat fris is!

Als jullie graag samen met de auto op pad gaan voor een wandeling, dan wordt deze in de herfst extra snel vies door de modder en bladeren. Daar zijn onze hondendekens voor in de auto de ideale oplossing voor.

2. Gezellig bankhangen

Na een gezonde herfstwandeling is er niets fijner dan je weer op te warmen en te ontspannen. Wikkel jezelf en je hond in een warm dekentje, schenk een kop warme chocolademelk in, zet je favoriete serie op of verdiep je in een boeiend boek. Samen bankhangen creëert niet alleen een warme sfeer van gezelligheid, maar versterkt ook de band tussen jou en je harige viervoeter.

De meeste honden mogen helaas niet op de bank van hun baasjes. Logisch… Daarom hebben wij deze fluffy hondenkussens voor op de bank. Bescherm je bank, maar laat je hond er ook lekker knus bij komen liggen.

3. Zorg voor goede zichtbaarheid

Met de kortere dagen is goede verlichting cruciaal, zowel voor jou als voor je hond. Overweeg een reflecterend hondentuigje of een lampje dat aan de halsband van je hond kan worden bevestigd. Ook is het verstandig om een zaklamp mee te nemen. Zo blijven jullie beide goed zichtbaar en veilig tijdens avondwandelingen.

4. Pas op giftige paddenstoelen en eikels

Terwijl de herfstbossen bezaaid zijn met prachtige paddenstoelen, kunnen sommigen gevaarlijk zijn voor je hond. Houd je viervoeter daarom goed in de gaten en vermijd dat hij paddenstoelen of eikels opeet. Eikels bevatten namelijk looizuur, wat schadelijk is. Als je vermoedt dat je hond iets verkeerds heeft gegeten, neem dan onmiddellijk contact op met een dierenarts.

5. Regelmatige controle op vlooien en teken

Ook in de herfstmaanden bestaat er nog steeds een risico op vlooien en teken. Blijf daarom het hele jaar door alert en controleer regelmatig de vacht van je hond. Preventie is de sleutel tot een gezond en gelukkig seizoen voor jouw trouwe metgezel.

Geniet van de herfst en maak er samen met je hond een gezellig, knus en veilig seizoen van!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe producten en acties? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

De Blaffende Kat Mascotte