Herfst

3 minuten leestijd

De top 6 locaties voor herfstwandelingen met je hond

Het is weer herfst: Als je het ons vraagt de beste tijd van het jaar voor heerlijke wandelingen door het bos of langs het strand. Nederland is niet alleen een land van mooie steden, maar ook van adembenemende herfstlandschappen die perfect zijn voor herfstwandelingen samen met familie, vrienden en harige viervoeters.

Als je op zoek bent naar de beste plekken voor herfstwandelingen, waar bossen, heides en duinen samenkomen om een prachtige indruk te vormen, dan hebben wij hier voor jou onze selectie: De top 6 beste bestemmingen voor herfstwandelingen verspreid door heel Nederland.

1. De Veluwe, Gelderland
De Veluwe is een prachtige locatie voor herfstliefhebbers. Zijn uitgestrekte bossen en heidevelden worden in de herfst omgetoverd tot een kleurenspektakel. Daarbij biedt Nationaal Park De Hoge Veluwe talloze wandelroutes die je kunt verkennen, dus enige voorbereiding is verstandig! Onze favoriet is omgeving Ede, waar je het nodige wild kunt spotten als je goed oplet.

herfstwandeling vos in hoge veluwe gelderland

2. Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen, Noord-Brabant
Met de bijnaam “Brabantse Sahara” zijn De Loonse en Drunense Duinen beroemd om hun uitgestrekte zandvlaktes. Wilde duinen, omringd door heides en prachtige bossen. Een erg geschikte plek om je harige vrienden te laten rondrazen door de duinen terwijl jij geniet van het adembenemende uitzicht op de volle herfstkleuren. Tip: Onze favoriete wandelroute is de Roestelberg.

herfstwandeling in heide hert

3. De Utrechtse Heuvelrug, Utrecht
De Utrechtse Heuvelrug biedt glooiende heuvels, dichte bossen en vol paarse heidevelden. In de herfst worden deze landschappen betoverd door de kleurenpracht. Je hond zal hier beslist graag rondrennen en verkennen. Naast de prachtige natuurgebieden staan op de heuvelrug enkele erg mooie kastelen en andere oude locaties die zeker de moeite waard zijn om te gaan bekijken.

Utrechtse Heuvelrug Beste Wandellocaties Voor Herfstwandelingen Met Je Hond

4. Nationaal Park De Hoge Kempen, Limburg
In het zuiden van Nederland wacht Nationaal Park De Hoge Kempen op ontdekkingsreizigers met honden. Hier kun je door bossen en heidevelden wandelen en de magie van de herfst beleven. Ook hier is het nodige wild te spotten, als je harige vriend deze niet wegjaagd met luid geblaf…

Limburg Top Locaties Voor Herfstwandelingen Met Je Hond

5. De Schoorlse Duinen, Noord-Holland
De Schoorlse Duinen bieden hoge duinen en schaduwrijke bossen. Tijdens de herfst kun je met je hond genieten van rustige wandelingen terwijl de bladeren vallen en de duinen bedekken. Heerlijk uitwaaien.

Schoorl-beste-wandellocaties-voor-herfstwandelingen-met-je-hond /></figure><p style=6. De Posbank, Gelderland
Midden in de Posbank in Nationaal Park Veluwezoom staat een uitkijkplaats: een gigantische stenen bank. Waarop je een betoverend uitzicht hebt op het heuvelachtige landschap. Ook staat de Posbank bekend om zijn betoverende heidevelden, welke in de herfst fel paars kleuren.

Arnhem-beste-wandellocaties-voor-herfstwandelingen-met-je-hond

De herfst betekent natuurlijk ook modder. En volgens het motto van onze mascotte en kantoorhond Sammy: “Waar modder is moet gerold worden”…  Als je samen met je hond op pad gaat in de auto kun je met een hondendeken voorkomen dat je auto onder de modder en komt te zitten. Bekijk ook onze Zwart-oranje hondendeken, die perfect past bij de herfstkleuren.

Herfstwandelingen zijn niet alleen een geweldige manier om van de natuur te genieten en tot rust te komen, maar ook om quality time door te brengen met je dierbaren. Of dat nu je familie, vrienden of huisdieren zijn. Wij wensen jou heel veel wandelplezier en geniet van deze kleurrijke maanden!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe producten en acties? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

De Blaffende Kat Mascotte