Op Stap Met Je Hond

3 minuten leestijd

Reizen met je hond in de auto: 4 tips!

Op stap gaan met je hond is vaak erg leuk, voor je hond maar ook voor jou. Vooral in deze nare periode van lockdowns waardoor er niet veel te doen is kan het een uitkomst zijn om met je hond lekker te gaan wandelen in het bos bijvoorbeeld. Vaak om ergens naar toe te gaan vervoeren mensen hun hond in de auto. In dit artikel geven we je wat tips om een autorit met je hond makkelijker en veiliger te maken voor allebei.

1. Veiligheid

Het belangrijkst als je je hond vervoert in de auto is dat het veilig gebeurt. Veel mensen vervoeren hun hond nog steeds los in de auto, wat soms tot gevaarlijke situaties kan leiden. Je hond kan bijvoorbeeld voor afleiding zorgen in het verkeer door te gaan klimmen of naar voren te komen. Of bij plotseling remmen of een botsing kan je hond naar voren schieten.

Als het om veiligheid gaat raden wij dus aan om een autozitje speciaal voor honden te gebruiken. Hiermee kan je je hond goed vastzetten waardoor de hond zich niet kan verplaatsen maar toch nog steeds comfortabel zit. Dit is voor jou en je hond allebei veiliger.

2. Comfort

Naast veiligheid is het ook belangrijk dat je hond comfortabel is, anders kan deze bijvoorbeeld gaan blaffen of piepen wat ook weer voor onnodige afleiding kan zorgen. Naast comfort van je hond is het natuurlijk ook belangrijk dat je het comfort in je auto behoud voor als je een keer zonder je hond op stap gaat. Een goeie tip hiervoor is het gebruik van een speciale autodeken gemaakt voor honden. Hiermee kan de hond comfortabel liggen en heb jij na je uitstapje met je hond nog steeds een mooie en schone auto.

3. Klimaat en temperatuur

Niet iedere auto heeft een werkende airconditioning of verwarming. Dit kan voor je hond erg vervelend zijn. In het geval van een warme zomer dag kan het voor je hond erg benauwd worden in de auto, zeker als het gaat om lange ritten. Zorg dan dat je voldoende stopt tussendoor om een frisse neus te halen en om de hond even uit de auto te laten. In het geval van een niet werkende verwarming, zorg dan dat de hond warm blijft door bijvoorbeeld een deken over je hond heen te leggen.

4. Wagenziekte

Helaas komt bij honden ook af en toe wagenziekte voor. Verschijnselen van wagenziekte bij honden zijn braken en overmatig speeksel. Wat kan helpen bij wagenziekte bij honden is het raam een klein stukje openen voor wat frisse lucht en de hond niet direct voor de autorit te laten eten. Als ook dit niet helpt, kan je bij de dierenarts vragen om speciale wagenziektetabletjes voor je hond.

Naast deze 4 tips is het ook belangrijk om op de hoogte te zijn van wetgeving in het buitenland als je je hond meeneemt op vakantie bijvoorbeeld, in sommige landen is een autozitje namelijk verplicht. Ook zeer belangrijk is dat je je hond nooit op een warme dag alleen in de auto moet laten, ook niet als het maar voor tien minuten is!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe producten en acties? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

De Blaffende Kat Mascotte